Förra veckan åt jag och fina vänner middag på Kalmar Nation, närmare bestämt på den vegan-nischade restaurangen Smaka. Driva är en flitig en och hade jobbat där under eftermiddagen; vi hade därför vip-behandling med förbokat bord för allihopa. Mycket bra!
Hur som helst - jag åt en vegansk huvudrätt med aubergine som var rullad och ugnsbakad. Minns inte riktigt vad som var i, men tänkte i alla fall försöka komma fram till en liknande rätt.
Det här behöver du (två personer + matlåda):
- 1 aubergine
- 2 morötter
- olivolja
- salt, peppar, färsk god krydda; jag tog timjan
- krossad/passerad tomat
"Filéa" auberginen och moroten (jag använde mig av kniv till det första och osthyvel till det andra). Tag sedan en aubergine filé, morot och rulla! Lägg dem tätt i en ungsform och krydda. Häll sedan över tomat och ställ i ugnen på 200°c tills det ser ut att vara, och känns färdigt.
Som tillbehör kokade jag bovete (kokas med 2 dl vatten per dl bovete i ca 15 minuter) och blandade med fetaost (alltså vegetariskt). På restaurangen hade de bönsallad till, vilket var väldigt gott.
Ät i trevligt sällskap.
(Såhär i efterhand inser jag att en bra idé hade varit att göra tomatsås vid sidan av i en kastrull; alltså låta tomatkross koka ihop med en buljongtärning, kryddor osv. för mer smak).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar